Göz Hastalıkları Kliniği
* Gözlerimiz; beş duyu organımızdan en küçüğü olmasına karşın vücudumuzun yaşama açılan tek penceresidir. Bu nedenle göz sağlığımız yaşam kalitemiz açısından büyük önem taşımaktadır.
* Günümüzde; televizyon, bilgisayar cep telefonu vb. şekillerde hayatımıza hızla giren ve bunlara zamanla yenileri eklenen teknolojik gelişmeler karşısında göz sağlığımızı korumak daha da önemli hale gelmiştir. Bu nedenle gözlerimiz ile ilgili herhangi bir problemimiz olmasa bile ortaya çıkabilecek risklerin erken dönemde tespiti için düzenli olarak göz muayenesi olmamızı önermektedir.
* Göz muayenesi; kalp hastalıkları, şeker hastalığı, beyin tümörleri vb. birçok hastalık hakkında fikir vermektedir ve bu tür hastalıkların erken dönemde teşhis edilerek tedavi edilmesi sağlanmaktadır.
* Anlaşmalı olduğumuz merkezde her yaştan hastaya her türlü göz, kapak ve çevre dokuları ilgilendiren hastalıklarda tanı ve tedavi hizmeti verilmektedir.
* Ayrıca; size bu merkezde uluslararası standartlarda (FDA onaylı, CE belgeli) kabul görmüş en son sistem tıbbi cihazlar ve tıbbi ürünler ile hizmet verilmekte olup kalite ve güvenlik en ön planda tutulmaktadır.
Gözleriniz ile ilgili olarak mevcut bir sorununuz olsun yada olmasın öncelikli olarak size tavsiyemiz;
1. Düzenli olarak göz muayenesi yaptırın.
Sağlıklı kimseler; en az yılda bir göz muayenesi olmalıdırlar. Göz hastalığı olanlar, gözü etkileyen sistemik hastalığı, hipertansiyon hastalığı, diyabet hastalığı (Seker hastalığı) olanlar, yakınlarında bazı göz hastalıkları bulunanlar, 40 yaşın üzerinde olanlar daha sık göz muayenesine ihtiyaç duyabilirler.
Çocuklarda yapılması gerekli göz muayeneleri 6 ayda bir, hatta bazı özel durumlarda hekimin önerisi ile daha kısa süreli de olabilir.
2. Gözlerinizi güneşten koruyun.
Bazı göz hastalıklarının, özellikle de kataraktın, ortaya çıkmasında güneşin yaydığı ultraviyole A (UVA) ve ultraviyole B (UVB) ışınlarının etkili olduğu düşünülmektedir.
Bu amaçla ulraviyole (UV) filtreli gözlükler, güneş gözlükleri kullanılabilir. Güneş gözlüğü alırken dikkat edin.
3. Sigarayı bırakın.
Yaşa bağlı makula dejenerasyonu (YBMD) ile sigara içme arasında kuvvetli bir ilişki vardır. Bu hastalık sigara içenlerde YBMD sigara içmeyenlere göre çok daha sık görülmektedir.
Sigara ile katarakt arasında da bir ilişki vardır. Sigara kullanımı katarakt oluşumunu arttırmaktadır.
4. Antioksidan vitaminler içeren besinler tüketin.
Antioksidan vitaminler içeren besinler tüketmenin Yaşa Bağlı Makula dejenerasyonu’na (YBMD) karşı koruyucu olduğuna dair kanıtlar vardır. Yaşa bağlı Makula Dejenerasyonu yaşlılarda görülen bir hastalıktır. Gözün arka kısmında ağ tabakanın sarı leke adlı bölümünü etkileyerek görme azalmasına yol açar. YBMD’nun nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak serbest radikal adı verilen maddelerin hücrelerde hasar yaptığı kesindir. Antioksidan vitaminler olan A, C ve E vitaminleri serbest radikallerin etkisini ortadan kaldırabilmektedir.
Gözleriniz sizin kadar bizim içinde önemlidir...